Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Tokrat smo si ustvarjalci dela z nadarjenimi učenci zadali kar težko in pestro nalogo. Sprva vsekakor ni izgledalo obetavno, saj se prvotni program zaradi pomanjkanja snega ni izkazal za izvedljivega.

Potrebno je bilo pljuniti v roke in si stvari zamisliti ter ustvariti nekoliko drugače. Želeli smo namreč, da bi bile delavnice kljub temu pestre in da učenci ne bi bili prikrajšani za spanje v šoli.

In uspelo nam je. Pripravili smo pester nabor delavnic, morda celo preveč pester😊. Začeli smo v petek, 8.3.2024, popoldne, in sicer s keramičarskimi delavnicami. Medse smo povabili dve izkušeni keramičarki Evo in Hano, ki sta pedagoško zelo zrelo in previdno naše učence pripeljali do krasnih izdelkov, ki jih bodo z veseljem prijeli v roke in jih celo uporabili.

Nato so sledile delavnice, povezane z robotiko. Na pomoč smo poklicali sodelavce Modre delavnice Filipa in Žigo, ki sta prav tako zelo profesionalno usmerjala učence, da so na koncu prav vsi sestavili svojega robota.

Sledile so bolj sproščene dejavnosti. Najprej peka palačink, družabne igre in še filmski večer. Tukaj moramo poudariti, da smo prav vsi uživali tudi v sproščenem klepetanju tudi brez elektronike.

Nato je sledilo spanje na blazinah in v spalnih vrečah. Noč je bila presenetljivo mirna😊… Morda samo besede enega od udeležencev: »Učiteljica, pa saj nam ni drugega preostalo.«

Po bujenju in jutranjem zajtrku smo nadaljevali z delavnicami, povezanimi z robotiko. Nismo mogli verjeti, kaj vse te majhne elektronske napravice zmorejo.

Opoldne je bilo nato našega prijetnega srečanja konec. Prav vsi smo se strinjali, da si podobnih delavnic in dejavnosti želimo še več. Naslednja sledi že v aprilu.

Učenci in tim za delo z nadarjenimi učenci.

Dostopnost